BESTUURSVERSLAG 2009

Dit verslag moet beginnen met een droeve mededeling. Op 7 januari van dit jaar is onze oud-voorzitter Karel Kalff op 75-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte. Karel werd in 1996 bestuurslid van onze Stichting. Hij hield zich in die functie speciaal bezig met de toenmalige Viscommissie. In 1997 werd hij voorzitter van het bestuur. Hij leidde de Stichting door een moeilijke periode als gevolg van het beëindigen van de subsidie, die de Stichting tot 2000 ontving van het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. De activiteiten van de Stichting moesten daardoor worden ingekrompen. In 2005 moest hij om gezondheidsredenen aftreden als voorzitter. Maar ook daarna tot zijn overlijden bleef Karel als adviseur betrokken bij het bestuurswerk van de Stichting. Hij verzorgde de inschrijving bij de Nationale Visdagen en hij zorgde voor de prijzen en reikte deze ook vaak zelf uit. Velen zullen zich hem herinneren als een aimabel man met voor iedereen een vriendelijk woord. Hij zal niet worden vergeten. Het bestuur wenst ook vanaf deze plaats zijn vrouw Hanneke, zijn drie zonen en verdere familie veel sterkte.

Er is veel gebeurd vorig jaar. Het paviljoen is geheel vernieuwd. Door de firma De Kruyff BV is tegen een schappelijke prijs een nieuwe vloerbedekking gelegd, waarvoor wij een financiële bijdrage van het Coöperatief Fonds van de Rabobank Amstel- en Vechtstreek hadden gekregen. Hierover is in het vorige verslag reeds bericht. Ook de keuken is nieuw ingericht. Wij beschikken nu over een nieuw gasfornuis met oven en afzuigkap, een nieuw aanrecht met dubbele spoelbak, een nieuwe vaatwasser, een nieuwe koelkast, een nieuwe glazenkast en nieuwe keukenkastjes. Alles is door eigen vrijwilligers geplaatst en aangelegd. Ook hebben we van de tennisclub in Abcoude een nieuw koffiezetapparaat gekregen. Met onze nieuwe keuken hebben we ook de menukaart kunnen uitbreiden. Velen hebben daar reeds van kunnen profiteren.

De verhuurder van het vispaviljoen, de Vereniging Natuurmonumenten, heeft het gebouw aan de buitenkant geschilderd in een geel-groene kleur, die ons niet geheel kan bekoren maar die een originele bij het fort behorende legerkleur schijnt te zijn. Ook heeft de Vereniging een groot aantal bomen, die rond het paviljoen groeiden, afgezet. Deze bomen waren te hoog gegroeid en vormden een bedreiging voor het paviljoen en omwonenden als zij zouden omvallen. Het is de bedoeling dat deze bomen weer gaan uitlopen. Voorlopig staat het paviljoen echter in een wat kale omgeving. Natuurmonumenten zal ook dit jaar of volgend jaar het dak van het paviljoen repareren. Dan beschikken wij weer over een optimaal gebouw.

Zelf hebben wij de vissteigers 12 t/m 15 laten repareren en in het geval van steiger 13 opnieuw laten aanleggen. Het hout van deze steigers was verrot en zij waren gevaarlijk geworden.

In maart vorig jaar is 300 kg vis uitgezet. Het hele seizoen is goed gevangen. In het begin meer en vooral grotere vissen dan later maar ook aan het eind van het seizoen werden nog veel kleine vissen gevangen. Op de Nationale Visdagen was het over het algemeen mooi weer en mede daardoor waren deze dagen zeer geslaagd. Ook tussen de Nationale Visdagen door profiteerden vele instellingen en individuele vissers van het mooie weer. Wij hebben een druk seizoen gehad: elke week werd er wel op twee of drie dagen gevist. Op andere dagen overdag of \\\\\\\'\\\\\\\'s avonds was het paviljoen bezet wegens vergaderingen of cursussen van organisaties en clubs uit Abcoude. Dit alles vraagt een grote inspanning van onze beheerder, Roy Waanders en zijn assistenten, die dit alles geheel vrijwillig doen.

Dat ook anderen waarderen wat onze vrijwilligers doen voor gehandicapten en ouderen blijkt uit de toekenning van de \\\\\\\"Amsterdamse Pluim\\\\\\\" aan onze Stichting. Hierover kunt u elders op deze site lezen.

Van het Sportviscentrum Loosdrecht ontvingen wij een partij hengels, leefnetten en schepnetten. Aangezien onze voorraad voor een deel wel aan vervanging toe was kwam deze schenking zeer van pas.

Wij hopen dat wij in 2010 weer vele instellingen en individuele vissers mogen ontvangen. Met ons vernieuwde paviljoen en onze nieuwe hengels zijn wij er klaar voor.