Wij hebben een goed financieel jaar achter de rug. Het begon met de ijsperiode in het begin van dit jaar. De vele schaatsers op de bevroren fortgracht zorgden voor een omzet van ruim € 9000. De opbrengst van de verhuur van het paviljoen aan organisaties en instellingen voor het houden van vergaderingen, lezingen, cursussen, opleidingen, tentoonstellingen en feesten bracht bijna € 15000 op. De instellingen die bij ons kwamen vissen en de individuele vissers zorgden voor een omzet van bijna € 14000. De verkoop van schilderijen door de gemeente Abcoude in ons paviljoen leverde een commissie op van € 1000. In 2010 waren er ook meer donaties dan in 2009, waaronder enkele grote. Totaal € 1900.

Tegenover deze ontvangsten staan de uitgaven. Het grote aantal bezoekers van het viscentrum, waaronder de schaatsers, zorgde ervoor dat ruim € 20000 werd uitgegeven aan inkoop van dranken en levensmiddelen. Het intensieve gebruik van het paviljoen betekende ook een hoge post gas en electra (€ 4700) voor verwarming en licht. Aan inventaris van het paviljoen werd € 1300 uitgegeven, vooral keukengerei en servies. Het opbouwen van een nieuwe schuur achter het paviljoen kostte € 1200.  Voorts waren er de gewone uitgaven voor huur paviljoen, contributie, verzekering, telefoon, porti, drukwerk, kantoorbehoeften, wedstrijdprijzen, visbenodigdheden, enz. 

In totaal hielden wij in 2010 zo\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\'n € 8500 over. Helaas was dit geluk van korte duur want in het begin van het nieuwe jaar begaf onze centrale verwarmingsketel het na bijna 40 jaar trouwe dienst. Gelukkig kon de firma Aaftink Verwarming uit Abcoude binnen enkele dagen voor een schappelijke prijs een nieuwe ketel installeren. Onze dienstverlening kwam hierdoor niet in de knel (het was koud in die dagen). Ook moesten wij begin dit jaar nieuwe stoelen in het paviljoen aanschaffen. De oude waren nodig aan vervanging toe. En ten slotte moesten wij uitgaven doen voor het maken van vluchtkooien voor vissen, waarover u in het bestuursverslag meer kunt lezen.

Onze winst van vorig jaar is daarmee bijna verdwenen. En deze winter kon er op de fortgracht niet geschaatst worden, zodat wij daardoor een grote bron van inkomsten hebben gemist. Ondertussen zijn de prijzen van bijna alle zaken gestegen, van portokosten, bankkosten en energiekosten tot de inkoopprijzen van dranken en levensmiddelen. Desondanks hebben wij onze prijzen niet verhoogd want wij weten dat de instellingen en gehandicapten en ouderen die bij ons komen vissen, niet over een ruime beurs beschikken. Dat maakt het noodzakelijk dat u ons ook dit jaar weer steunt met een donatie, als dat in uw vermogen ligt. Voor elke gift zijn wij dankbaar. Onze Stichting heeft een ANBI-verklaring van de Belastingdienst, zodat u giften aan onze Stichting voor de inkomstenbelasting kunt aftrekken.