Het bestuur heeft de volgende visregels opgesteld. Het verwacht van elke visser die bij ons komt vissen, dat hij/zij zich daaraan zal houden.

 

1       Vissen in de fortgracht is alleen toegestaan aan gehandicapten, ouderen (60+) en hun eventuele begeleiders. Een Vispas is niet nodig.

 

2       Als u wilt komen vissen moet u zich minimaal één dag te voren per email aanmelden op het adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor aanmelden voor een viswedstrijd geldt een ander emailadres, zie hierna.

 

3       Als u wilt deelnemen aan een viswedstrijd ( data vindt u onder “wedstrijdprogramma” op deze website) moet u zich aanmelden op het emailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

4       Vissen in de fortgracht is mogelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Nachtvissen is dus niet toegestaan.

 

5        Er mag allleen worden gevist met vishaken ZONDER weerhaak.

 

6       Maximaal 2 hengels per persoon zijn toegestaan. Bij wedstrijden één hengel.

 

7       Het gebruik van een landingsnet en een onthaakmat is verplicht.

 

8       Alle gevangen vis moet zorgvuldig worden onthaakt en daarna direct te worden teruggezet. Het meenemen van gevangen vis is verboden!

 

9       Het is niet toegestaan gevangen vis in leefnetten te bewaren, behalve tijdens viswedstrijden met goedkeuring van de wedstrijdleiding.

 

10     Voeren is – met mate – toegestaan.

 

11     Als een tuigje of plug, e.d. in een boom of struik terecht komt, moet dit direct worden verwijderd. Als u daarin niet slaagt, dient u dit te melden bij één van onze visvrijwilligers, indien aanwezig.

 

12     Wanneer u de visplaats tijdelijk verlaat, moet de hengel zonder aas worden achtergelaten.

 

13     Na het vissen moet de steiger schoon en opgeruimd worden achtergelaten. Afval moet in daartoe ter beschikking gestelde vuilniszakken of in de vuilnisemmers bij het Vispaviljoen worden gedeponeerd.

 

14     Vissen op roofvis is uitsluitend toegestaan in de periode tussen 1 november en 1 april en alleen op afspraak.

 

15     Indien u regelmatig komt vissen, ook buiten openingstijden van het Paviljoen, kunt u tegen betaling van een borgsom (€ 10) een sleutel van het buiten-invalidentoilet bij ons krijgen.

 

16     De Stichting Viscentra Gehandicapten is niet aansprakelijk voor schade aan eigendommen of personen.

 

1 mei 2020